Enduro série Kouty nad Desnou

V pořadí třetí závod letošního seriálu Enduro Série se jede v Koutech nad Desnou a letos je to i zároveň závod o titul mistra České republiky v enduru.

Na místo činu přijíždím klasicky v pátek ráno. Domlouváme se s Tomem, ségrou a “šéfem” aka Honzou, pro kterého je to i zároveň první závod Enduro Série. Zatím v naší partičce chybí Mára, ten trénuje doma s kočárkem 😃.

 

Začínáme RZ3 neboli “Medvědem”. Ta je až na dvě nebo tři zatáčky úplně stejná jako loni, ale je teda pekelně dlouhá! Rychle zase nahoru na kopec, kde postupně projedeme všechny RZ. Snad jediná výraznější změna je na RZ 5, kde se kvůli velké těžbě už nejede přes klasické potoky, ale je tam nová část a nutno říct, že fakt super. Asi nejhezčí RZ závodu.

 Návrh bez názvu_1

V sobotu ráno už se k nám přidává i Mára. Klasicky projedeme všechny RZ. Někteří i vícekrát. Já, jelikož mě večer ještě čekají dvě powerstage a jedna krátká RZ dolů, to beru trošku takticky a snažím se pošetřit ruce, protože je to tady těžký ratata na vrata. V půl 6 nám začínají startovat PS. Nečekaně se začíná PS1, která je letos bohužel na louce, což se mi teda vůbec nelíbí a jde to taky vidět na tom, jak jedu. Zato na PS2 jsem si spravil chuť! Kruci ta byla fakt luxusní! Pokračujeme prudkým výšlapem na RZ 3, která vede od vysílače. S motorem a červeným režimem aka BOOOST žádný problém 😃. V půlce RZ nás čeká nepříjemný výšlap - taková mini PS s jednou hoodně nepříjemnou zatáčkou, ve které se samozřejmě seknu… no nic nevadí, jsem v cíli prvního dne.

 

V neděli startuji v 10:35. Hned nás čeká klasický, snad už legendární výšlap kolem největší přečerpávací vodní elektrárny v Evropě - Dlouhé stráně. Letos poprvé si tento výšlap užívám 😊. S motorem a opět červeným režimem jsem to zvládl za nějakých 30 minut a víceméně bez výraznějšího úbytku sil. E-bike je opravdu návykový! Dneska nás čekají celkem 4 RZty. Dokonce mají E-bike i lanovku nahoru, což teda osobně moc nechápu, ale nestěžuju si 😃. Snažím se jet svoji klasickou jistotu bez pádu. Bohužel to stačilo jen na bramboru.

 

Závody v Koutech jsou vždy extrémně náročné na fyzičku, i když má člověk motor, který mu hodně pomůže do kopce. Nejdelší závodní RZ v celém seriálu jsou prostě masakr!

 

Výsledky: 

Trefil Tomáš: 4. místo (HME)

Trefilová Blanka: 5. místo (Ž)

Vlach Marek: 16. místo (HM)

Kaderka Jan: 12. místo (HM 40-49)

Kolmačka Tomáš: 18. místo (HM)

Vinklář Petr: 24. místo (HM)

 

Tak čau, ahoj na Ještědu! 🤘

 

-TT-