Zakončení závodního léta na Kopřivné

Děcka nakupují temperky, sešity, dopíjí bečky a rvou si vlasy. Poslední víkend prázdnin před námi. Pro nás to ale znamená jediné, enduro série a to v Malé Morávce.


Pátek ráno, přebalujeme, ladíme kočárky a skládáme to do kombíků. Ještě teda i ty kola, když už jedeme závodit. Rodinky ready a vyrážíme směr Kopřivná. Osm ráno, na teploměru přes 25, to slibuje ideální podmínky na dnešní propocený trénink a vlastně předpověď na celé tři dny nemluví jinak. Ještě že aspoň ten trénink je s lanem.

Sraz máme s „Mladým“ pod lanovkou a vyrážíme do RZ. Už ze sedačky je vidět, že od loňska nastaly změny a máme se na co těšit. Po projetí nás, ale úsměv na tváři přešel. Tady se bude muset v závodě dupat. Odpoledne si ještě střihneme další dvě trasy mimo areál a jdeme na zasloužený pivko, burger a utišit řvoucí dětičky.


Na sobotní trénink se připojuje i duo Trefilovic a Dan. Bláňa po pátečních technických problémech už stoprocentní. A Tom Trefil naopak ty procenta drancuje, ale v baterce. Dává si trénink za svoje jako správný éčkař. RZty se druhý den vyjezdili do parády a nemůžeme si je vynachválit. Třetí hodina se blíží a musíme myslet na zítřejší závod a pošetřit nějaké síly. Opakujeme páteční scénář a regenerovat na zítra. Ani tradiční fandění na power stagi se nekoná, jede se totiž až v neděli.

Návrh bez názvu

Stáváme do mlhy a závodní den před námi. Pořádně se nacpat vajíčkama, všechno pobalit a opustit ubytko. Drahé polovičky nás vyloží na startu, jdou si užívat den s dětmi někam ke kávičce. My jdeme dřít a snažit se zúročit dvoudenní najíždění.

S „Mladým“ potkáváme zbytek týmu, nějaký fotky, tipy a první z nás míří do transferu na první rychlostní zkoušku. Nahoru jedu fakt jak do Lidlu a čekám na „Mladýho“, startuje chvilku po mě. Přece to nebudu absolvovat sám. Někde tou dobou se ale bojuje na Power stagi, kde Tom zajíždí první flek „clap,clap“.

IMG_5146_1

Na „dvojce“ klasicky zjištujeme, že sedíme na kole a nějak se dostáváme do závodního tempa. Přesunujeme se na další a i tam se potvrzuje, že je Morávka fakt oblíbená. Vystojíme si frontu jak za komára, podporujem u toho startující Koloniál ridery a doufáme, že nás vyhlášená rockgarden nechá v sedle. To se naštěstí děje a míříme do Karlova na čtyřku. Po cestě nás čeká občerstvovačka což je ale k našemu zklamání velkej FAIL. Vypadá to jak ve čtvrtek 7:30 v Kauflandu a sotva doplňujem vodu. Úsměv nám to nebere a míříme do posledních dvou tratí zpátky do Kopřivné.

IMG_5152
Síly dochází ale tady to slibuje pořádnou dupačku, a nebo sedlovky nahoře. Užíváme parádní pátou a nakonec i fyzicky náročnou poslední eRZetu. Celá grupa to máme za sebou bez větších pádů a už jen čekáme na výsledky tohoto parádního zakončení léta na bajku.

 

Výsledky:

B. Trefilová - 4. místo (HŽ)

T. Trefil - 6. místo (EH)

M. Vlach - 10. místo (HM 21-39)

T. Kolmačka - 17. místo (HM 21-39)

P. Vinklář - 23. místo (HM 21-39)

D. Králík - 76. místo (HJ 15-20)

 

Bajku zdar!

-TK-

 

Foto: Endurosérie.cz